Waarom organiseert Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal PlayersExperiences?
Om jou als speler centraal te stellen! Zodat we jouw niveau kunnen verhogen, zodat je nog beter gaat badmintonnen. Met persoonlijke aandacht en door in groepsverband oefeningen te doen, brengen we jou de kneepjes van het para-badminton bij. Het maakt daarbij niet uit of je in een rolstoel zit of staander bent en ook niet of je beginnend of een gevorderde speler bent.

Tijdens een PlayersExperience gaan we met de volgende facetten van sport aan de slag:

 • Techniek
  Een goede basis voor een badmintonner is techniek. Je kunt nog zo goed lopen of rollen, als de shuttle niet op de plek komt waar je wilt, dan heb je de rally bij voorbaat al verloren. Tijdens een PlayersExperience komen verschillende soorten technieken aan de orde.
 • Tactiek
  Een goede techniek gaat gepaard met tactisch inzicht. Waar plaats je de shuttle? Wat is je positie in het veld? Allemaal vragen waar we oefeningen bij kunnen bedenken tijdens een PlayersExperience.
 • Fysiek
  Het is belangrijk om als (para)badmintonner in goede conditie te zijn. Zeker als je een beperking hebt, is het belangrijk dat de rest van je lichaam in goede conditie is. Wij helpen daarbij. We doen specifieke badmintonoefeningen om je fysiek sterker te maken. Dit kan op kracht, maar ook op uithoudingsvermogen. Verder kunnen we je ook specifieke oefeningen meegeven, zodat je thuis aan een betere conditie kunt werken.
 • Mentaal
  Heb jij een winnaarsmentaliteit? Wil je per se winnen op het veld? Wat gebeurt er met je als je onverwacht achter komt te staan? Hoe kom je het veld op? Geef je je tegenstander een slappe handdruk of juist een stevige? Allemaal vragen die te maken hebben met het mentale aspect van de sport. Als je een topbadmintonner bent en je komt tegenover een topper te staan, dan kan het mentale aspect het verschil maken tussen winnen of verliezen. Tijdens de PlayersExperience wordt het mentale aspect ook toegepast en geoefend.
 • Plezier
  Sporten doe je voor je plezier, ongeacht op welk niveau je speelt.

Binnen de sport gelden altijd vier facetten, maar wij hebben er een vijfde aan toegevoegd: plezier. We geloven erin dat (top)sport en plezier samen gaan. Op recreatief niveau, maar zeker ook in topsport.

Positief coachen
Belangrijk is dat je als speler gemotiveerd wordt en vooral niet gedemotiveerd. Elke PlayersExperience, training of wedstrijd zal dan ook altijd in het teken staan van positief coachen.

De PlayersExperiences vinden vier tot zes keer per jaar plaats op verschillende locaties in Nederland. Kijk voor de eerst volgende mogelijkheid om deel te nemen hier.

Heb je talent en/of ambitie? Tijdens deze PlayersExperiences scouten wij (potentiële) toppers voor onze Academy. Hier vind je meer informatie over de Academy.

Sfeerimpressie van de PlayersExperience van 2 mei 2015:

Balk2