Oud-wereldkampioen para-badminton Ilse van de Burgwal over het ontstaan van de PBFI:
3 medailleskopieMijn passie is badminton. Dat is het al mijn hele leven. Helaas moest ik, toen ik jong was, badminton op een zijspoor zetten door blijvende rugklachten. Na een jarenlang traject van artsenbezoek, operaties en revalidatie leek ik eindelijk “pijnvrij” door het leven te kunnen. Een half jaar later kreeg ik een auto-ongeluk. Dat heeft blijvend letsel aan mijn benen veroorzaakt, waardoor ik genoodzaakt ben om te sporten in een rolstoel. Ik miste het sporten enorm en heb eind 2009 de keuze gemaakt om er weer mee aan de gang te gaan. En zo kwam ik weer terug bij mijn passie, badminton. En met succes, in 2011 ben ik wereldkampioen geworden in de single.

Hieronder een korte overzicht van mijn belangrijkste prestaties:
Wereldkampioenschap 2011 – Guatemala                         1e Single | 2e Dubbel | 2e Mix
Europees Kampioenschap 2012 – Duitsland                      1e Single | 1e Dubbel | 1e Mix
Europees Kampioenschap 2010 – Zwitserland                  1e Single | 1e Dubbel | 2e Mix
Nederlands Kampioenschap 2011 t/m 2015                      1e Single | 1e Dubbel | 1e Mix

Ik heb een eigen visie op para-badminton. Tot op heden blijkt deze ook te kloppen, want ik ben de laatste vier jaar ongeslagen op zowel nationaal als internationaal niveau. Er is binnen het para-badminton een gebrek aan goede, bekwame trainers. In de praktijk blijkt vaak dat de knowhow over para-badminton niet voldoende is om een speler naar een hoger niveau te brengen. Graag wil ik mijn passie en visie overbrengen aan spelers én trainers.

Met de PBFI geven wij spelers handvatten om zichzelf naar een hoger niveau te brengen, door een aantal dagen per jaar een PlayersExperience te organiseren. Daaruit zal uiteindelijk een select groepje ontstaan dat kan deelnemen aan de Para-Badminton Academy.

Ook geven wij handvatten aan trainers, zodat zij zichzelf naar een hoger niveau kunnen brengen op het gebied van para-badminton. Voor een valide trainer is het vaak lastig zich voor te stellen wat para-badminton is voor een para-speler. Dit doen wij door middel van het verzorgen van masterclasses en workshops. Dit is uiteindelijk in het belang van de spelers.

Clinics, presentaties en lezingen geven wij aan verenigingen en het bedrijfsleven. Dit om de awareness van het para-badminton te vergroten.

Balk2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s