Nieuws

Dirk Kuijt Foundation sponsort de PlayersExperience

Met trots kunnen we melden dat Dirk Kuijt Foundation de PlayersExperience een jaar lang gaat sponsoren!

De PlayersExperience organiseren wij voor mensen met een beperking die graag willen kennis maken met para-badminton. Ook spelers die net begonnen zijn kunnen aan deze dag mee doen.
Jij als speler staat centraal deze dag! Met persoonlijke aandacht en door in groepsverband oefeningen te doen, brengen we jou de kneepjes van het para-badminton bij. Het maakt daarbij niet uit of je in een rolstoel zit of staander bent en ook niet of je beginnend of een gevorderde speler bent.

Over Dirk Kuijt Foundation:
“In 2005 heb ik besloten de Foundation op te richten vanuit een persoonlijke drive om iets terug te doen voor de maatschappij. Ik heb er bewust voor gekozen om de gehandicaptensport in Nederland te ondersteunen.
Voor velen van ons is sporten namelijk vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet het geval. Juist voor deze groep wil ik sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook om je sociale omgeving te verbreden.
We ondersteunen en organiseren grote events, maar ook kleine lokale evenementen ondersteunen we graag. Als ik mensen met een beperking zie genieten van hun sport en het enthousiasme waarmee ze dat doen, dan geniet ik ook en ben trots dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt!”

Kijk voor meer informatie over de Dirk Kuijt Foundation op www.dirkkuytfoundation.nl

Dirk Kuijt Foundation en Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal sluiten goed op elkaar aan. Wij kijken dan ook uit naar een fijne samenwerking!

 

 

 

 

18 juni PlayersExperience nav Support beurs

N.a.v. de demonstraties op de beurs Support hebben we vandaag een PlayersExperience gegeven in sporthal De Camp in Woudenberg. De PlayersExperience was speciaal voor enthousiaste deelnemers van Support.

Vier spelers hebben vandaag enthousiast twee uur getraind en ervaren hoe het is om langer op de baan te staan dan tijdens de demo’s. Gelukkig waren ze aan het einde nog steeds enthousiast!

PlayersExperience 18 juni Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal
PlayersExperience 18 juni Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal

Kom kennis maken met para-badminton

Kom kennis maken met deze mooie sport en doe mee met één van de clinics para-badminton!

Data:
Zaterdag 23 januari in Barneveld
Tijd: 14.00-16.00 uur
Bij deze clinic kun je ook rolstoeltennis proberen!
Adres: LTC Barneveld, Plantagelaan 31, 3772 MB Barneveld

Vrijdag 29 januari in Ede
Tijd: 19.30-21.00 uur
Adres: Gymzaal Wulplaan, Wulplaan 9a, 6713 BT Ede

In samenwerking met Aangepast Sportief, Sportservice Ede en Be Active Gemeente Barneveld.

Tot dan!

Presentation during the 1st BEC Para-Badminton Course in Veenendaal

Van 11 tot en met 13 december vond de eerste BEC Para-Badminton Course plaats in Veenendaal.
Welke kenmerken heeft elke para-badminton klasse? Wat kunnen we doen om het para-badminton te vergroten? Hoe is de structuur in je eigen land? Vraagstellingen die hier aan bod kwamen. Er werd gewerkt in kleine groepen, dus er was veel interactie.

Zaterdagavond heb ik een presentatie gegeven over de PBFI en deze is als zeer positief ervaren.

From 11 to December 13 was the first BEC Para-Badminton Course in Veenendaal.
What features have each para-badminton class? What can we do to increase the para-badminton? Questions which were raised here. We worked in small groups, so there was a lot of interaction.

Saturday I gave a presentation about the PBFI and this was a very positive experience for the participants.

IMG_20151212_204745142IMG_20151212_204821343NewsImageIMG_20151212_204455390IMG_20151212_204823913

 

 

28 november PlayersExperience bij Roosterse BC

Op 28 november 2015 vond van 11.00 tot 17.00 uur de PlayersExperience in Roosteren plaats. Elk seizoen houden we 6 tot 8 keer een PlayersExperience op verschillende plekken in Nederland, zodat iedereen kan ervaren wat een training van de PBFI inhoud. En om deelnemers die nog nooit para-badminton hebben gespeeld te enthousiasmeren voor de sport.

Acht spelers hadden zich aangemeld voor deze dag. Helaas waren er ’s ochtends twee afmeldingen door ziekte waardoor er zes spelers over bleven. Voordeel van een kleine groep is dat er heel veel aandacht is voor elke speler. Dit keer hadden we voor het eerst een groep met alleen maar rollers, de staanders en kleine mensen waren helaas niet vertegenwoordigd dit keer.

Na een stevige warming up; rollen, parcours afleggen, treintje rijden en een oefening met een bal was het tijd om met racket en shuttle aan de slag te gaan. Vandaag stond in het teken van techniek. Zorgen dat je op tijd met je racket bij de shuttle bent, het sturen met je duim en wijsvinger en uiteraard ook het rollen. Ik kan hier een heel uitgebreid verslag van maken, maar je moet het gewoon ervaren door mee te doen of te komen kijken.

Na de lunch zijn we weer gestart met een warming up. We hebben gerichte oefeningen gedaan in de warming up voor de wendbaarheid van de stoel en het uithoudingsvermogen in de armen. Daarna zijn we weer gestart met techniek oefeningen. De groep werd gesplits en in tweetallen werd er gewerkt aan communicatie binnen de dubbel/mix. Aan het einde hebben we afgesloten met wedstrijden.

Na de PlayersExperience heb ik om 18.45 uur een demonstratie gegeven met Wendy Hoeve. Wendy speelt in het eredivisie team van Roosterse BC en wordt ook gesponsord door FZ Forza. De ideale combinatie om een mooie demonstratie te geven. We hebben wat slagen laten zien aan het publiek en nog een paar punten tegen elkaar gespeeld. Was ook erg leuk om te doen en voor herhaling vatbaar.

Ik kijk terug op en mooie leerzame dag voor zowel de spelers, de PBFI als voor mijzelf. Wat ik prettig vond is dat we met zijn allen echt keihard gewerkt hebben (aan het einde waren heel wat rode wangen te zien), maar daarnaast werd er met zijn allen ook keihard gelachen. Zo was de fotograaf de sjaak deze dag, denk dat hij wel 10 shuttles tegen zich aan heeft gekregen en daar hebben we allemaal natuurlijk flink om gelachen.

Als laatste wil ik graag nog een aantal sponsors en personen bedanken. FZ Forza uiteraard voor het leveren van de prachtige shirtjes! Totalfun voor het bedrukken van ons logo op de shirts.  Enjoy EsC voor haar bijdrage op diverse vlakken.

Onze fotograaf, Edwin Sundermeijer (Badminton Foto’s) ook bedankt voor de mooie foto’s en gezelligheid. Met gevaar voor eigen leven heeft Edwin prachtige foto’s gemaakt.

En als laatst wil ik Roosterse BC bedanken voor hun gastvrijheid! De gemoedelijkheid, de gezelligheid van de zaal en de vrijwilligers en het meedenken om het voor ons een geslaagde dag te laten zijn was super. Compliment voor de vereniging!

Op naar de volgende PlayersExperience! We hopen de nieuwe data zo snel mogelijk duidelijk te hebben.

12299744_6210972

IMGP3466

IMGP3481

IMGP3489

IMGP3816

IMGP3887

Unplugged, het teamuitje van de marcom afdeling van Jaarbeurs

Unplugged, het teamuitje van de marcom afdeling van Jaarbeurs te Utrecht (inhoudelijk) georganiseerd door de Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal vond donderdag 22 oktober plaats.
Door de vele veranderingen binnen de afdeling was het belangrijk dat het uitje in het teken van gezelligheid zou staan en dat de deelnemers vooral een middagje “Unplugged” zijn van hun werk.

De kracht zit vooral in het verschuiven van het perspectief: als deelnemer doe je mee door zélf in een rolstoel plaats te nemen. En hoe zorg je er in deze nieuwe omstandigheden voor dat de opdracht toch uitgevoerd wordt.  Op deze speelse wijze hebben we de marketing en communicatie afdeling van Jaarbeurs laten kennismaken met verandering, doorzettingsvermogen, relativeren en creatief zijn in het vinden van nieuwe oplossingen.

Onder andere nam er in elk team een deelnemer plaats in de (sport)rolstoel, geblinddoekt. Een teamgenoot liep erachter om verbaal aanwijzingen te geven om de deelnemer door het parcours met obstakels te sturen.
Ook ging elk teamlid in de (sport)rolstoel slalommen langs de pionnen met een racket met bal erop.

Een middag waarin veel gelachen werd en iedereen even “unplugged” was van zijn werk.

IMG_20151022_150828862IMG-20151023-WA0020IMG_20151022_161953955IMG_20151022_160535197_HDR

IMG-20151023-WA0021IMG-20151023-WA0026IMG_20151022_151933831IMG-20151023-WA0024IMG-20151023-WA0014IMG-20151023-WA0021

1 comment on “Masterclass voor trainers en andere geïnteresseerden zaterdag 5 september in Veenendaal!”

Masterclass voor trainers en andere geïnteresseerden zaterdag 5 september in Veenendaal!

Heb je interesse om para-badmintonners te trainen? Maar je weet niet hoe je dat moet aanpakken? Of je hebt er veel vragen over? Kom dan naar de Masterclass 5 september in Veenendaal. Wij geven je handvatten, zodat je als trainer/coach een toegevoegde waarde kunt leveren aan para-badmintonners. Tot 5 september!

Klik voor meer informatie:
A5 flyer Masterclass 5-9

Klik hier om je in te schrijven.

Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal geeft training in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn

Ilse van de Burgwal was gevraagd om Hans van Opijnen te komen trainen. Hij is aan het revalideren in het Militair Revalidatie Centrum na een ongeluk. In zijn revalidatie heeft hij para-badminton ontdekt. In het verleden heeft Hans ook gebadmintond. Het spelletje was hem wel bekend, alleen het rijden in de rolstoel was toch wat lastiger. We hebben de training rustig opgebouwd met eerst wat roloefeningen, daarna roloefeningen met shuttle en eindigend met een partijtje. Binnen een uur was er een groot verschil te zien in het rollen.

Na een uur training heeft Hans de hele dag met een glimlach rondgereden. Eindelijk heeft hij handvatten gekregen waardoor hij makkelijker kan rollen tijdens het badminton.

IMG-20150708-WA0001 IMG-20150708-WA0002  IMG-20150708-WA0021

 

 

IMG-20150708-WA0031