Op 28 november 2015 vond van 11.00 tot 17.00 uur de PlayersExperience in Roosteren plaats. Elk seizoen houden we 6 tot 8 keer een PlayersExperience op verschillende plekken in Nederland, zodat iedereen kan ervaren wat een training van de PBFI inhoud. En om deelnemers die nog nooit para-badminton hebben gespeeld te enthousiasmeren voor de sport.

Acht spelers hadden zich aangemeld voor deze dag. Helaas waren er ’s ochtends twee afmeldingen door ziekte waardoor er zes spelers over bleven. Voordeel van een kleine groep is dat er heel veel aandacht is voor elke speler. Dit keer hadden we voor het eerst een groep met alleen maar rollers, de staanders en kleine mensen waren helaas niet vertegenwoordigd dit keer.

Na een stevige warming up; rollen, parcours afleggen, treintje rijden en een oefening met een bal was het tijd om met racket en shuttle aan de slag te gaan. Vandaag stond in het teken van techniek. Zorgen dat je op tijd met je racket bij de shuttle bent, het sturen met je duim en wijsvinger en uiteraard ook het rollen. Ik kan hier een heel uitgebreid verslag van maken, maar je moet het gewoon ervaren door mee te doen of te komen kijken.

Na de lunch zijn we weer gestart met een warming up. We hebben gerichte oefeningen gedaan in de warming up voor de wendbaarheid van de stoel en het uithoudingsvermogen in de armen. Daarna zijn we weer gestart met techniek oefeningen. De groep werd gesplits en in tweetallen werd er gewerkt aan communicatie binnen de dubbel/mix. Aan het einde hebben we afgesloten met wedstrijden.

Na de PlayersExperience heb ik om 18.45 uur een demonstratie gegeven met Wendy Hoeve. Wendy speelt in het eredivisie team van Roosterse BC en wordt ook gesponsord door FZ Forza. De ideale combinatie om een mooie demonstratie te geven. We hebben wat slagen laten zien aan het publiek en nog een paar punten tegen elkaar gespeeld. Was ook erg leuk om te doen en voor herhaling vatbaar.

Ik kijk terug op en mooie leerzame dag voor zowel de spelers, de PBFI als voor mijzelf. Wat ik prettig vond is dat we met zijn allen echt keihard gewerkt hebben (aan het einde waren heel wat rode wangen te zien), maar daarnaast werd er met zijn allen ook keihard gelachen. Zo was de fotograaf de sjaak deze dag, denk dat hij wel 10 shuttles tegen zich aan heeft gekregen en daar hebben we allemaal natuurlijk flink om gelachen.

Als laatste wil ik graag nog een aantal sponsors en personen bedanken. FZ Forza uiteraard voor het leveren van de prachtige shirtjes! Totalfun voor het bedrukken van ons logo op de shirts.  Enjoy EsC voor haar bijdrage op diverse vlakken.

Onze fotograaf, Edwin Sundermeijer (Badminton Foto’s) ook bedankt voor de mooie foto’s en gezelligheid. Met gevaar voor eigen leven heeft Edwin prachtige foto’s gemaakt.

En als laatst wil ik Roosterse BC bedanken voor hun gastvrijheid! De gemoedelijkheid, de gezelligheid van de zaal en de vrijwilligers en het meedenken om het voor ons een geslaagde dag te laten zijn was super. Compliment voor de vereniging!

Op naar de volgende PlayersExperience! We hopen de nieuwe data zo snel mogelijk duidelijk te hebben.

12299744_6210972

IMGP3466

IMGP3481

IMGP3489

IMGP3816

IMGP3887